Činjenice o Grundfosu

file

Činjenice o Grundfosu

PROIZVODNJA I PUMPE
Godišnja proizvodnja više od 16 miliona pumpnih jedinica čini Grundfos jednim od vodećih svetskih proizvođača pumpi. Glavni porizvodi su cirkulacione pumpe za grejanje i klimatizaciju kao i druge cirkulacione pumpe za industriju, vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe. Danas je Grundfos najveći svetski proizvođač cirkulacionih pumpi i pokriva oko 50% svetskog tržišta ovim pumpama.

Osim pumpi Grundfos proizvodi standardne i potopljene motore, kao i vrhunsku elektroniku za nadzor i regulaciju pumpe. Dodatni proizvodi su proizvedeni u BioBooster i Lifelink sektorima, koji su deo kompanijskih novih poslovnih aktivnosti. Grundfos je takođe predstavio Blueflux, što je nova tehnologija-oznaka, koja osigurava da je oprema među apsolutno najboljim na tržištu.

GRUNDFOS U DANSKOJ
Glavni deo aktivnosti u danskim Grundfos kompanijama (Grundfos DK - Prodajna kompanija, Grundfos A/S - Proizvodna Kompanija i Grundfos Holding A/S) dešava se u malom gradu, Bjerringbro, gde je kompanija osnovana 1945. Osim toga Grundfos ima pogone u gradovima Aalestrup, Årslev, Brondby i Farum.

GRUNDFOS U SVETU
Grundfos Grupu zastupa više od 80 kompanija u više od 55 zemalja. Osim toga Grundfos proizvodi se prodaju u velikom broju zemalja preko lokalnih distributera.

VLASNIŠTVO
Poul Due Jensen Foundation je osnovana kao samostalna institucija 1975. Danas Fondacija poseduje 86,7%, osoblje 2,0% i porodica osnivača 11,3% deonica u Grundfos Holding A/S.

Cilj Fondacije je da konsoliduje i proširi ekonomsku osnovu kontinuiranog razvoja Grundfos Grupe. Fondacijski kapital i dobit koristiće se isključivo za cilj Fondacije i dobit će se ponovno uložiti u Grundfos kompanije.

BUDUĆI IZAZOVI
Grundfos je zastupljen na tržištu pumpi više od 60 godina. Želimo da nastavimo sa ovim i zato nam je cilj da postignemo još veću težinu da budemo jedan od najvećih partnera u zemljama poput Rusije, Indije i Brazila, a Kinu smatramo za naše drugo domaće tržište.

Suočavamo se sa velikim izazovima, a to je razlog zašto smo razvili naš "Inovacioni Cilj", sa naglaskom na održivost, svet koji se menja i revolucionarne tehnologije.

Preuzmite potpunu listu činjenica ovde.