Koncept poslovanja

Koncept poslovanja

Koncept poslovanja - Politika Grupe

Grupa će održati i proširiti svoju poziciju kao globalni predvodnik trendova u okviru istraživanja, razvoja, proizvodnje i prodaje pumpi, pumpnih sistema, električnih motora i opreme za prenos tečnosti, pre svega vode.

Istovremeno sa promenama u budućim zahtevima, grupa može koristiti svoju tehnologiju i know-how za istraživanje i razvoj, proizvodnju i prodaju drugih industrijskih proizvoda.

Grupa će obavljati svoje poslove na osnovu dugoročnog planiranja obuhvatajući opšte ciljeve, politike i strategije.

Grupa će proširiti svoje aktivnosti na osnovu dobrih finansijskih temelja pridajući posebnu važnost visokom kvalitetu i dobroj uslužnosti prema kupcima, tako da proizvodi ne samo da pridonose napretku Grupe nego i koriste zajednicama u kojima Grundfos ima kompanije i gde se koriste Grundfos proizvodi.

Svaka kompanija unutar Grupe će prilagoditi svoj rast prema potencijalu lokalne zajednice. Odnosi sa zaposlenima u Grupi, poslovne veze i odnosi sa drugim deoničarima zasnivaju se na visokoj etici.

Visoki kvalitet proizvoda će se zasnivati na temeljno testiranom dizajnu i korišćenju najboljih dostupnih materijala. Nerđajući čelik je karakterističan za Grundfos i treba da se koristi kao materijal onoliko koliko je opravdano iz tehničkih i finansijskih razloga.

Grupa će imati za cilj postizanje visokog stepena dodate vrednosti u proizvodnji i visok stepen automatizacije kroz masovnu i serijsku proizvodnju . Asortiman proizvoda mora biti dovoljno širok kako buduća stabilnost grupe ne bi zavisila od prodajne perspektive jednog proizvoda, ali opet ne širi od profitabilnosti koja se može održavati kroz optimizaciju broja proizvoda.

Grupa će osnovati kompanije u ličnom vlasništvu na svim tržištima gde se smatra komercijalno povoljnim i gde lokalni zakoni dozvoljavaju osnivanje takvih firmi. Na tržištima gde zakon zahteva učešće lokalnog partnera, mogu biti uspostavljene zajedničke kompanije. U tim slučajevima Grundfos treba - kad god je moguće - da drži kontrolni udeo.

Na tržištima gde osnivanje Grundfos kompanije nije komercijalno privlačno, Grundfos će ući u sporazumnu saradnju sa brojem lokalnih distributera u cilju zastupljanja Grundfosa.

Pojedine Grundfos kompanije treba da se osećaju slobodno i nezavisno u svom svakodnevnom radu, ali treba da budu u skladu sa ukupnim interesima Grupe.

Grupa mora da ostane finansijski nezavisna u odnosu na druge komapnije, organizacije i institucije.

Visoka profitabilnost nije cilj sam po sebi, nego sredstvo za nastavak rasta grupe.


    Facebook Twitter LinkedIn