Patenti

Patenti

Patenti - Politika Grupe

Grundfos patent politika mora da doprinese tehničkom razvoju Grupe i kroz zaštitu izuma osigura optimalnu iskorišćenost tehnologije i znanja Grupe.

Grundfos će prvenstveno biti usmeren na zaštitu izuma proizvoda, procedura i metoda proizvodnje.

Odluka o zaštiti izuma mora biti donešena na osnovu procene noviteta, inventivnosti i rizika objave. Ova procena mora da se izvrši od strane tehničkog direktora segmenta koji je u pitanju ili drugog relevantnog, visokog tehničkog direktora zajedno sa koordinatorom patenata.

Patenti prvenstveno moraju biti izdvojeni u ime Grundfosa, ili u ime drugih kompanija Grupe, nakon prethodnog odobrenja od strane Uprave Grupe za razvoj.

Konkurentski patenti i aplikacije patenata moraju se pažljivo pratiti. Odgovornost leži na pojedinom segment / funkcionalnom direktoru.

Primedbe treba da se iznose kad god je to moguće kako bi se sprečilo pitanje konkurentskih patenata koji bi mogli ograničiti Grundfos tehničku i komercijalnu slobodu rada.

U vezi sa plaćanjem godišnjih patent taksi, postojeći patenti i aplikacije patenata moraju se vrednovati donošenjem odluke hoće li ili ne patent ostati zaštićen.

Procene i odluke koje se odnose na patentiranje, održavanje patenata, kao i primedbe na konkurentske patente i patentne aplikacije mora biti izvršena od strane tehničkog direktora segmenta ili drugog relevantnog, visoko pozicioniranog tehničkog direktora u dogovoru sa koordinatorom patenata.

Pre podnošenja zahteva za patent, potrebno je izvršiti ispitivanje noviteta. Odstupanje od ovog zahteva će biti dopušteno samo u hitnim slučajevima.

Sporazumi o patentima i drugim nematerijalnim pravima, uključujući i sporazume o licenci, podležu prethodnom odobrenju od strane Uprave Grupe, koordinatora patenata i pravnog sektora.

    Facebook Twitter LinkedIn Technorati