Klima, voda i energija

file

Klimatske promene - poslovna prilika

Grundfos čvrsto veruje u jačanje našeg profila održivosti nudeći najmodernija zelena rešenja, koja će doprineti zadovoljavanju niza globalnih izazova u pogledu klimatskih promena, ograničenja vode i demografske promene, dok u isto vreme doprinosi dugoročno profitabilnom i zdravom poslovanju.

Kao globalni lider pumpnih rešenja, imamo jedinstvenu poslovnu priliku u pomaganju poboljšavanju energetske efikasnosti vodenih rešenja. Verujemo da je naša sposobnost da budemo pionir i da dostavljamo vrhunska ekološka rešenja za rešavanje problema kao što su nedostatak vode, loše upravljanje energijom i prirodnim resursima, nedelotvorna infrastruktura i povećanje emisije CO2 je način fokusiranja naše sposobnosti na područija u kojima možemo najviše doprineti. Jasno je da će biti veća potreba za zaštitom protiv poplava i boljim sistemima za transport, filtriranje i preradu vode. Međutim, već smo pokrenuli proizvode koji mogu da zadovolje zahteve i standarde zaštite okoline budućnosti i mnogi od njih se temelje ili potiču iz Grundfos New Business A/S, kao što su Grundfos BioBooster, Grundfos LIFELINK, Grundfos Sensor i Infarm A/S.

Lično iskustvo

Grundfos - je kao deo izazova - spreman da bude i deo rešenja. To radimo na osnovu ličnog iskustva i postavljanjem cilja da ne emitujemo više CO2 nego što smo to učinili u 2008. To je ambiciozan i važan cilj, jer Grundfos emisija CO2 ima značajan uticaj na okolinu. Pogledajte našu strategiju.

Naša je ambicija je da budemo predvodnik kada su u pitanju energetski efikasne i ispaltive zgrade. Na osnovu ličnog iskustva fokusiramo se na održivost prilikom izgradnje novih zgrada i obnove postojećih. Pogledajte našu politiku održivih zgrada.

Pročitajte naša iskustva u i inicijative po pitanju klime, vode i energije.