Izjava predsednika i generalnog direktora

Predsednik Niels Due Jensen i izvršni direktor Carsten Bjerg

Radite ono što radite najbolje

Grundfos istorija korporativne odgovornosti i održivosti datira od svog osnivanja 1945. Obuhvata različite lokalne i grupne inicijative. U cilju jačanja našeg fokusa i povećanja uticaja naših aktivnosti, postupno se krećemo prema jasnijem, strateški i poslovno integrisanom pristupu odgovornosti i održivosti. Verujemo da održivo razmišljanje i finansijski rast mogu ići ruku pod ruku. Međutim, mi takođe treba da uzmemo vlastiti lek.

U Grundfosu ćemo nastaviti našu tradiciju kao odgovoran član društva, a naše je uverenje da Grundfos može najviše doprineti ako se usresredi na ono u čemu smo najbolji. Stoga stalno želimo razvijati i proizvoditi nove održive tehnologije kako bi se ublažili i promenili problemi uzrokovani klimatskim promenama. Osim toga, nastavljamo sa našim naporom da se smanji potrošnja energije pumpi i time smanji uticaj na okolinu.

U 2002. Grundfos se pridružio UN Global Compact. Zajedno sa našim osnovnim vrednostima, njegovih deset načela čine temelj našeg holističkog pristupa korporativnoj održivosti i odgovornosti. Naša predanost UN Global Compactu dodatno je ojačana našim podržavanjem Brizi za Klimatsku inicijativu, gde se obvezujemo da ćemo postaviti određene ciljeve za smanjenje emisije štetnih gasova. Osim toga, doprinosimo ispunjenju UN Millennium Development Goals pružajući pristup vodi za piće za više ljudi u zemljama u razvoju putem naših održivih rešenja za vodu.

Važan element je da se ujedine korporativna odgovornost i održivost sa iskrenim učestovanjem svih nas u Grundfosu. Verujemo da je ovo važna formula kako Grundfos može da napravi pravi uticaj na program održivosti.

Predsednik, Poul Due Jensen Foundation, Niels Due Jensen i predsednik grupe i glavni izvršni direktor, Carsten Bjerg.

    Facebook Twitter LinkedIn Technorati