Obveze interesnih grupa

muškarac i žena stoje na stepeništu

Uticaj na globalni program

Grundfos želi da preuzme odgovornost kao aktivan učesnik u globalnoj raspravi o održivom razvoju. Naša ambicija je da iskoristimo našu stručnost i autoritet za podučavanje javnosti, motivisanje političara i uticaja na globalni medijski program. Podizanje nivoa svesti o održivoj energiji i efikasnim rešenjima za vodu vezana su za dobrobit i okoline i našeg poslovanja, čime se stvara zajednička vrednost.

Partnerstva i mreže

Način da Grundfos utiče na globalni program je da se uključi u partnerstva, stvori tim sa drugim kompanijama i organizacijama da sarađuju u globalnoj raspravi o održivom razvoju i pronađu nove načine za borbu protiv klimatskih promena. Grundfos je član World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) i kako bi se ojačao naš uticaj i povećala naša prednost, identifikovali smo najrelevantnija područija, radne grupe i inicijative u kojima se uključe u WBCSD.

Kroz naše članstvo u Copenhagen Climate Council i The Confederation of Danish Industry, takođe smo uticali na politički život koji vodi do UN COP15 samita o klimatskim promenama održanog u Kopenhagenu u decembru 2009. Osim toga, Grundfos je predsednik Danish Council for Sustainable Business Development, koji ima veliki uticaj na program održivosti. Obvezujući sa na UN Global Compact, Grundfos je takođe i član Global Compact Nordic Network.

Fokusiranjem programa na ljudska prava, Grundfos je član danske poslovne mreže za ljudska prava. Mreža je međunarodna poslovna mreža za ljude u globalnim organizacijama koje se bave strateški i/ili operativno pitanjima ljudskih prava u svojim organizacijama ili lancima snabdevanja.

Međutim, Grundfos ne traži samo uticaj na nivou Grupe. Delovanjem u državnim i lokalnim forumima, konferencijama i javnim programima za promovisanje ekološki prihvatljivih rešenja, mnoge Grundfosove kompanije sarađuju u javnoj raspravi o održivom razvoju.

Povezivanje s našim kupcima

Verujemo da su naši kupci u potrazi za više od pumpi koje mogu da reše njihove pumpne potrebe. Oni su u potrazi za potpunim i jednostavnim rešenjima za korištenje da bi rešili njihove probleme vezane za vodu; rešenja koja mogu da njihov život učine lakšim i optimizuju njihove procese.

Kako bi podržao našu misiju davanja visoko efikasnih proizvoda i koncepata na globalnom tržištu, Grundfosova politika koristiti ekološku osveštenost i energetsku savest kao presudne parametre u našim marketinškim aktivnostima. Stoga iskoriste mogućnosti za ulazak u dijalog sa našim kupcima i krajnjim korisnicima.

U budućnosti, mi ćemo, vođeni potrebama korisnika i vrednostima kupaca, nastaviti da razvijamo sposobnost za pružanje inovativnih i održivih proizvoda i poslovnih koncepata.

Odgovorno upravljanje dobavljačem

Održivost i odgovornost su bitni prilikom izgradnje pouzdanih partnerstva sa dobavljačima. Kao pravilo, Grundfos samo sarađuje sa dobavljačima koji daju prioritet kvalitetu, okolini, etici, fleksibilnosti i sigurnosti snabdevanja. Verujemo da naša odgovornost nadilazi poreklo proizvoda i komponenti, jer smo odgovorni i u odnosu na ljude i zajednice od kojih uzimamo.

Pročitajte više o našim odnosima s dobavljačima

    Facebook Twitter LinkedIn Technorati