Grundfos Srbija - Proizvodnja

Deset godina postojanja u Srbiji proslavljeno uz svečano otvaranje postrojenja BioBooster

Grundfos je svoj rad u Srbiji počeo investicijom od 60 miliona evra u proizvodni pogon koji je ponos kompanije. Danas u Inđiji radi 750 ljudi, u izvozno orijentisanoj proizvodnji koja godišnje iz Srbije izveze preko 200 miliona evra na tržišta širom sveta. Prošle godine taj rezultat je svrstao Grundfos kao 7. najvećeg izvoznika Srbije, a ambicije kompanije su da ove godine taj rezultat poboljšaju.

U sklopu proslave desete godišnjice poslovanja u Srbiji, Grundfos je otvario novo, unapređeno postrojenje za preradu otpadnih voda „BioBooster“. Ova investicija od dva miliona evra stavlja Srbiju i Inđiju na mapu sveta kao jedino mesto van skandinavskih zemalja gde se mogu naći „BioBooster“ postrojenja. Ova investicija omogućiće još efikasniju proizvodnju uz umanjenu potrošnju vode uz još bolju brigu za životnu sredinu. 

GMS

Istorija

Prve pripreme za početak proizvodnje u Srbiji su počele 2009. godine, kada je kompanija Grundfos kupila 150.000 m² zemlje za izgradnju proizvodnog pogona u Inđiji. Nažalost, usled ekonomske krize, ovaj projekat je odložen.

Konačno, 2010. godine odlučeno je da će proizvodnja početi u Novoj Pazovi, dok ćemo istovremeno raditi na izgradnji potpuno nove fabrike u Inđiji.

Veliki napori su uloženi da bi se ovo omogućilo: prilagođavanje proizvodnje i poslovnog prostora, obimna obuka svih zaposlenih i transport opreme i tehnologije.

Kompanija Grundfos Manufacturing Serbia je s ponosom proizvela svoju prvu pumpu tačno na datum koji je pažljivo isplaniran dve godine pre toga: 11.04.2011.Godinu i po nakon toga, u decembru 2012. otvorena je fabrika površine 26.000 m² u Inđiji, a ovo je samo prva faza koju Grundfos ima u planu za Srbiju. Tim u Srbiji za sada broji preko 200 članova, a do kraja 2014. će imati 350 radnika.

Grundfos

Proizvodi

Grundfos u Srbiji trenutno proizvodi tri vrste pumpi, od kojih je jedna najpopularniji i najprodavaniji Grundfosov proizvod sa godišnjom proizvodnjom od 16 miliona i pokriva više od 50% svetskog tržišta. Reč je o maloj cirkulatornoj pumpi za cirkulaciju grejanja i vode. Zajedno sa dve vrste ovih pumpi – UP15 i UP26 pokrenuta je i proizvodnja proizvoda koji je namenjen za domaće otpadne vode - Sololift.

Cirkulacione pumpe koje proizvodimo u Srbiji se koriste za grejne i sanitarne sisteme sa cirkulacijom vode. Naš proizvod je namenjen trgovačkom tržištu, što znači da se naše pumpe preko specijalizovanih radnji distribuiraju do krajnjeg korisnika. Većina  naših klijenata je locirana u Rusiji i Mađarskoj, međutim, mi takođe prodajemo pumpe i u Nemačkoj, Engleskoj, Francuskoj, Danskoj.

Team

Grundfos kao radno mesto

Naš prvi prioritet je da kompanija Grundfos Manufacturing Serbia bude bezbedno radno mesto, fokusirano na potrebe ljudi.Mi obezbeđujemo obimnu obuku za sve zaposlene, u cilju njihovog ličnog razvoja i poboljšanja produktivnosti.

 

GMS

 

Osluškujemo potrebe i planiramo obuke na redovnoj osnovi, što pomoću spoljnih saradnika, što unutar Grundfos programa.

Svi naši zaposleni se redovno uključuju u sve aktivnosti u okviru naše organizacije. Grundfos nudi dosta aktivnosti, hobija i sportova koje zaposleni mogu upražnjavati tokom slobodnog vremena, kao što su stoni tenis, stoni fudbal, teretana i razni kulturni sadržaji.

Sertifikati

Kompanija Grundfos Manufacturing Serbia je od prvog dana počela sa korišćenjem integrisanog sistema upravljanja.

Kompanija Grundfos poseduje sertifikate:

- ISO 9001 sistem upravljanja kvalitetom,

- ISO 14001 sistem upravljanja životnom sredinom,

- OHSAS 18001 standard bezbednosti i zdravlja na radu

Ova tri sertifikata potvrđuju našu posvećenost najvišim  vrednostima kompanije Grundfos koje se tiču bezbednosti zaposlenih, kvaliteta proizvoda i proizvo-dnog procesa i brige o životnoj okolini.