Grundfos Srbija - Proizvodnja

GMS

Istorija

Prve pripreme za početak proizvodnje u Srbiji su počele 2009. godine, kada je kompanija Grundfos kupila 150.000 m² zemlje za izgradnju proizvodnog pogona u Inđiji. Nažalost, usled ekonomske krize, ovaj projekat je odložen.

Konačno, 2010. godine odlučeno je da će proizvodnja početi u Novoj Pazovi, dok ćemo istovremeno raditi na izgradnji potpuno nove fabrike u Inđiji.

Veliki napori su uloženi da bi se ovo omogućilo: prilagođavanje proizvodnje i poslovnog prostora, obimna obuka svih zaposlenih i transport opreme i tehnologije.

Kompanija Grundfos Manufacturing Serbia je s ponosom proizvela svoju prvu pumpu tačno na datum koji je pažljivo isplaniran dve godine pre toga: 11.04.2011.Godinu i po nakon toga, u decembru 2012. otvorena je fabrika površine 26.000 m² u Inđiji, a ovo je samo prva faza koju Grundfos ima u planu za Srbiju. Tim u Srbiji za sada broji preko 200 članova, a do kraja 2014. će imati 350 radnika.

Grundfos

Proizvodi

Grundfos u Srbiji trenutno proizvodi tri vrste pumpi, od kojih je jedna najpopularniji i najprodavaniji Grundfosov proizvod sa godišnjom proizvodnjom od 16 miliona i pokriva više od 50% svetskog tržišta. Reč je o maloj cirkulatornoj pumpi za cirkulaciju grejanja i vode. Zajedno sa dve vrste ovih pumpi – UP15 i UP26 pokrenuta je i proizvodnja proizvoda koji je namenjen za domaće otpadne vode - Sololift.

Cirkulacione pumpe koje proizvodimo u Srbiji se koriste za grejne i sanitarne sisteme sa cirkulacijom vode. Naš proizvod je namenjen trgovačkom tržištu, što znači da se naše pumpe preko specijalizovanih radnji distribuiraju do krajnjeg korisnika. Većina  naših klijenata je locirana u Rusiji i Mađarskoj, međutim, mi takođe prodajemo pumpe i u Nemačkoj, Engleskoj, Francuskoj, Danskoj.

Team

Grundfos kao radno mesto

Naš prvi prioritet je da kompanija Grundfos Manufacturing Serbia bude bezbedno radno mesto, fokusirano na potrebe ljudi.Mi obezbeđujemo obimnu obuku za sve zaposlene, u cilju njihovog ličnog razvoja i poboljšanja produktivnosti.

 

GMS

 

Osluškujemo potrebe i planiramo obuke na redovnoj osnovi, što pomoću spoljnih saradnika, što unutar Grundfos programa.

Svi naši zaposleni se redovno uključuju u sve aktivnosti u okviru naše organizacije. Grundfos nudi dosta aktivnosti, hobija i sportova koje zaposleni mogu upražnjavati tokom slobodnog vremena, kao što su stoni tenis, stoni fudbal, teretana i razni kulturni sadržaji.

Sertifikati

Kompanija Grundfos Manufacturing Serbia je od prvog dana počela sa korišćenjem integrisanog sistema upravljanja.

Kompanija Grundfos poseduje sertifikate:

- ISO 9001 sistem upravljanja kvalitetom,

- ISO 14001 sistem upravljanja životnom sredinom,

- OHSAS 18001 standard bezbednosti i zdravlja na radu

Ova tri sertifikata potvrđuju našu posvećenost najvišim  vrednostima kompanije Grundfos koje se tiču bezbednosti zaposlenih, kvaliteta proizvoda i proizvo-dnog procesa i brige o životnoj okolini.