GMS - završetak radova

19/12/2012

GMS

Kompanija Grundfos je 1. decembra svečano preuzela od lokalnog izvodjača radova Energogroup svoju novu i prvu fabriku u Srbiji.

Svečansti su prisustvovali zaposleni kompanije Grundfos sa svojim porodicama, kao i zaposleni Energogroup.

Svečano odvaranje fabrike u Indjiji je planirano za maj sledeće godine.

Nova fabrike se nalazi u Inđijskoj opstini, u Industijskoj zoni, neposredno uz autoput. Ovo je moderna i LEED GOLD zgrada i mi smo veoma ponosni što imamo kompetentan tim koji je sposoban da izgradi veoma user friendly zgradu za 10 meseci, a da pri tom zadrži zahtevani stepen kvaliteta.

Već 3. decembra počeli su da stižu kamioni sa linijama i opremom koja će biti instalirana u fabrici u Srbiji.

Za prvu fazu planirana je investicija od 50.800.000 eura.

Mi u Grundfosu planiramo da zaposlimo oko 350 ljudi do kraja 2014. godine.

Grundfos ima velike planove za Srbiju, nastavićemo da proizvodimo ovde u Srbiji najpopularniji i najprodavaniji Grundfos proizvod - malu cirkulacionu pumpu za grejanje i cirkuaciju vode. Grundfos pumpe koje se proizvode u Srbiji koriste se za grejne sisteme i sanitarne sisteme sa cirkulacijom vode. Grundfos u budućnosti planira da, izmedju ostalih, proizvodi i pumpe za otpadne vode.

Ovo je tek prva faza Grundfosove investicije u Srbiji. Narednih par godina ćemo pratiti razvoj i nastaviti sa investicijom u skladu sa razvojem, kako regionalnog tako i globalnog tržišta.

Grundfos proizvodi koji će se proizvoditi u Srbiji nisu novi proizvodi, i za njih Grundfos već ima tržišta na koje ih plasira. Većina naših kupaca se nalaze u Rusiji i Evropskoj Uniji.

Grundfos u budućnosti planira da se fokusira na rast, prateći globalnu Grundfos strategiju, i da nastavi sa dobrom i uspešnom saradnjom u Srbiji.