World Water Day 2020

Neka voda bude naš globalni prioritet

Voda je naš najdragocjeniji resurs. Od vitalnog je značaja za održavanje gradova i zajednica čistim i bezbednim. Međutim, suočeni smo sa teškim klimatskim izazovima, što naše izvore vode čini manje pouzdanim. Na nekim mestima klimatske promene dovode do jakih suša, dok druge doživljavaju ekstremne poplave.

Voda i održivost su naš posao i strast već 75 godina, a 22. marta 2020. pridružujemo se ostatku sveta u isticanju važnosti vode tokom Svetskog dana vode, dana o vodi i klimatskim promenama - i kako su ovo dvoje potpuno nerazdvojni.

Zaronite u priče i istražite kako svaki odgovoran čin ima održiv uticaj.

grundfos-story-dubai-society-1920x1080

Oslobađanje do 80 procenata uštede energije

Zamenom neefikasnih pumpi, vlasnik zgrade u Dubaiju ostvaruje uštedu od 50-80 posto električne energije na svojim klimatizacionim sistemima. Uz naknadnu ugradnju, kupci dobijaju novu, najsavremeniju opremu za pumpe i pružaju bolje okruženje stanovnicima.

grundfos-story-uganda-society-1920x1080

Lak pristup bezbednoj i pristupačnoj vodi

Nakon decenija nebezbednog pristupa vodi koji uzrokuje bolest i smrt, ribarska sela uz jezero Viktorija sada dobijaju sigurnu i pristupačnu vodu sa sistemima Grundfos Lifelink. U jednom selu su slučajevi dijareje na putu ka potpunom iskorjenjivanju.

Naš uticaj je mnogo veći nego što mislimo

/content/gse/sr_RS/campaigns/worldwaterday/water-cleanup

Posle svega, mi ne vidimo 90 posto vode koju koristimo. Svi smo deo rešenja - jer to nije samo voda. To je naša voda. Vreme je da započnemo brigu o #ForOurWater

Klimatske promene stvaraju izazove 

Whose responsibility is sustainability.pdf

Potrošnja energije je glavni uzrok klimatskih promjena i čini oko 60 posto ukupnih svjetskih emisija gasova sa efektom staklene bašte. Klimatske promene dovode do značajnih vodenih izazova kao što su porast nivoa mora, obilne kiše i ekstremne poplave u nekim delovima sveta i nedostatak vode ili suša u drugima.

grundfos-story-denmark-water-reuse-society-1920x1080px

Ponovno korišćenje vode pretvara otpadnu vodu u resurs

Tretiranje procesne vode i ponovna upotreba na licu mesta štede vodu kako za našu fabriku, tako i za zajednicu oko Grundfosa u Bjerringbrou. Pomaže nam da uštedimo više od 5.000 m3 vode godišnje.

Water Scarcity
Water2Life

Water2Life: Pomoć bolnicama i školama sa bezbednom vodom

Water2Life program prikupljanja sredstava je jedan od primera kako Grundfos podržava  UN ciljeve razvoja održivosti. Water2Life trenutno unapređuje sistem snabdevanja vodom u Tocoa školi u Colón, Honduras.