Hlađenje

Pregled

Pregled

Hlađenje

Sposobne da podnesu temeperature i do -40°C, Grundfos centrifugalne pumpe su prikladne za gotovo sve aplikacije gde je rashlađivanje bitan deo procesa.

Standardne jednostepene i višestepene pumpe efikasno cirkulišu tečnosti do -20°C. Sa temperaturama tečnosti koje su ispod toga mora vrlo pažljivo da se radi kako bi se sprečilo oštećenje materijala konstrukcije pumpe - i tako ćete sprečiti neočekivane i skupe zastoje. Za konkretno ovaj izazov, Grundfos nudi robusne pumpe i izbor specijalnog materijala koji može da radi sa temepraturama sve do -40°C.

Sve rashladne pumpe mogu da imaju frekventni regulator, koji omogućava pouzdanu kontrolu temperature u sistemima rashlađivanja. Namenski program uključuje i kompaktne pumpe za veoma pouzdano hlađanje npr. opreme za dijalizu kao i velike modele koji su dizajnirani da odgovore zahtevima industijskih procesa.

Naravno, da sve pumpe koje su za ugradnju u medicinsku opremu mogu da budu isporučene sa relevantnim sertifikatima.

Program Grundfos vrlo pouzdanih pumpi za hlađenje takođe uključuje varijante koje skoro ne zahtevaju održavanje. Pumpa za hlađenje na magnetni pogon, ne primer, korisiti se za hlađenje vazdušnih turbina gde su pouzdanost i trajnost najvažniji.

Važne napomene

Bilo da su u pitanju veoma visoke ili niske temprature, važno je obratiti pažnju na vrstu gume koja se koristi u navedenoj aplikaciji. Isto se odnosi i na ulje, pošto se određene vrste gume razlažu u ulju.

U otvorenim sistemima rashladnih tornjeva važno je sagledati rizik od kontaminacije.

Kontakt
Prodaja

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs
Servis

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs