Grejanje

Pregled

Pregled

Grejanje

Pošto mogu da podnesu temperaturu do 240°C, Grundfos centrifugalne pumpe pogodne su za praktično sve aplikacije gde je grejanje esencijalni deo procesa.

Standardne jednostepene i višestepene centrifugalne pumpe efikacno cirkulišu tečnost do 120°C. Sa temperaturama tečnosti iznad te, međutim mora da se radi mnogo pažljivije da ne dođe do superpregrevanja zaptivke vratila - i zbog taoga do neočekivanog i skupog zastoja u radu. Posebno zbog ovog izazova, Grundfos nudi robusne pumpe sa klimatizovanim gornjim delovima koji zajedno sa specijalnim materijalima zaptivke vratila lako izlaze na kraj sa ekstremno vrućom vodom (180°C) i termalnim uljem (240°C).

Sve grejačke pumpe mogu da se opreme sa frekventnim regulatorom, i time omoguće pouzdanu regulaciju temperature u modeliranju, pasterizaciji i sličnim delikatnim procesima.

Važne napomene

  • Na veoma visokim temperaturama vrlo je važno voditi računa o vrsti gume koja se koristi u određenoj aplikaciji. Isto se odnosi i na ulje, pošto se određene vrste gume razlažu u ulju.
  • Ako pumpate drugačiju vrstu ulja morate biti pažljivi oko odabira veličine motora jer je veliki uticaj promene gustine tečnosti na temperaturu tečnosti.
  • Pumpanje tople vode često uzrokuje probleme sa previše malim ulaznim pritiskom pumpe, koji dovodi do rizika kavitacije pumpe.

Povezani proizvodi
Kontakt
Lokalne prodajne kompanije

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs
Lokalne servisne kompanije

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs