Površinska voda

Pregled

Pregled

Izvlačenjem površinske vode iz plitikog bunara na obali jezera ili reke dobija se voda koju je lako preraditi i koja je prirodno filtrirana. Gde su potrebni značajni protoci vode, površinska voda nudi odličnu dopunu netaknutim izvorima vode kao što su izvorska voda ili podzemna voda.

Grundfos može da prilagodi pumpna rešenja koja uzimaju u obzir različite potrebe resursa površinske vode. Sezonske promene u nivou reka i jezera znače da su potopljene višestepene SP pumpe idealne za ove primene sa povremenim nekontrolisanim visokim nivoima vode.

Kako jezera i reke mogu biti izloženi zagađenju i pesticidima, pažljivo treba održavati ravnotežu između sporog filtriranja kroz bunar na obali jezera ili reke i optimalne hemijske dezinfekcije. Dodavanje prednosti daljinskog upravljanja može značiti uštedu do 20% na potrošnji energije, hemikalija i testiranje na krajnjoj obradi.

Potpuno automatizovani sistemi za dezinfekciju koje je razvio Grundfos nude lako rešenje za metode dezinfekcije zasnovane na hloru. Grundfos može da preporuči i isporuči mogućnosti dezinfekcije koristeći komponente hlora kao što je gasoviti hlor (Cl2), sodijum hipohlorid (NaOCl) i hlor dioksid (ClO2).

Integracijom pogona promjenjive brzine i komponenata zaštite motora, Grundfos može ponuditi kompletne sisteme koji su unapred projektovani da rade zajedno. Grundfos CUE frekventni regulator predstavlja jedan od najopsežnijih i svestranih raspona eksternih pogona sa promenjivom brzinom za aplikacije pumpi koje su trenutno na tržištu. Zajedno sa praktičnom MP 204 zaštitom motora, omogućavamo 24-očasovno prećenje i regulaciju svih vitalnih parametara, kao što su rad na suvo ili preopterećenje, kako bi se obezbedila radna stabilnost.

Grundfos može pružiti stručno znanje kako bi zadovoljili vaše tražene performanse, od početnog utvrđivanja potreba, do izbora, instalacije, rada, daljinskog nadziranja i održavanja rešenja obrade vode. Grundfos ugovori o puštanju u rad osiguravaju ispravnu instalaciju i ugovori o servisiranju pokrivaju sve mogućnosti.

Povezani proizvodi
Preuzimanje

Preuzimanje


SP Referentni Alat

SP Referentni Alat

Tehnični priročnik za optimalne SP instalacije.


wu profil brošura

Idite korak nazad...

I pogledajte širu sliku. Grundfos Water Utility brošura.


Kontakt
Lokalne prodajne kompanije

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs
Lokalni servisni centri

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs