Trećestepena prerada

Pregled

Pregled

Ispuštanje pročišćene otpadne vode u osetljivo područje ili korišćenje za navodnjavanje zahteva tercijarnu obradu kao što su filtriranje i/ili dezinfekcija, što se zove faza poliranja otpadne vode. Grundfos može da obezbedi pumpne sisteme za različite zahteve ove faze preprade otpadne vode.

Pesak filteri su najčešće korišćena tehnologija ali druge tehnike kao što su rezervoarski filteri i membrane takođe mogu da se koriste za filtriranje. Čemu god da je tehnologija filtriranja namenjena, pouzdan protok i pritisak moraju da se održavaju preko pumpnog sistema i zbog napajanja i ispiranja filtera. Usitnjene čestice su ostale u filteru kroz istezanje, prijanjanje i presretanje. Zadržane supstance će povećati gubitak pritiska u filteru i mora se kontinuirano uklanjati ili kada pad pritiska dosegne određeni limit.

Sistemi centrifugalnih pumpi koji su dostupni u velikom rasponu kapaciteta i za suve ili potopljene instalacije omogučavaju pravilno napajanje filtera. Grundfos Hydro MPC program višestepenih sistema za povišenje pritiska omogućava dovoljan pritiska za ispiranje.

Prateći filtriranje, voda može da bude dezinfikovana pre ispuštanja. Grundfos može da isporuči kompletan sistem dozirnih pumpi za velike i male zapremine koji su bazirani na različitim tehnologijama. Grundfos dezinfekcioni sistemi mogu da se podese prema vašim potrebama i zahtevima doziranja.

Dezinfekcija se koristi u preradi otpane vode da bi se bitno umanjio broj mikroorganizama i jako povećao kvalitet otpadne vode. Hemijska prerada, koja se danas koristi u večini postrojenja za preradu otpadne vode, jako je delotvorna za posao o kom je reč.

Sa asortimanom elektronske dodatne opreme Grundfos nudi potpunu regulaciju vašeg dozirnog sistema a i da procesi dezinfekcije mogu da budu deo vašeg sistema. Grundfos ima specijalno znanje da to uradi i može da prilagodi dozirni sistem uz pomoć hemikalija bilo koncentrovanih bili onih spremnih za upotrebu, u skladu sa vašim potrebama, relevantnim sigurnosnim procedurama, skaldištenju hemikalija i vašeg postojećeg sistema.

Tradicionalno se jedinjenja hlora najčešće koriste u metodi hemijske dezinfekcije otpadne vode. Grundfos može da preporuči i isporuči mogućnosti dezinfekcije koristeći komponente hlora kao što je gasoviti hlor (Cl2), sodijum hipohlorid (NaOCl) i hlor dioksid (ClO2). Sistemi kontrole i praćenja mogu da uvećaju i efikasnost i pouzdanost.

Grundfos može da obezbedi specijalnu ekspertizu kojom se izlazi u susret Vašim potrebama, od inicijalnog prepoznavanje potrebe, do odabira, instaliranja, rada, i održavanja pumpnog ili dozirnog rešenja. Grundfosovi ugovori o puštanju u rad osiguravaju ispravnu instalaciju i ugovori o servisiranju pokrivaju sve mogućnosti, od rutinskog održavanja do rezervnih delova.

Povezani proizvodi
Primeri
Kontakt
Lokalne prodajne kompanije

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs
Lokalni servisni centri

Telefon

+381 11 225 87 40

Web stranica

http://www.grundfos.rs