Standardni sistem za povišenje pritiska vs. zonskog sistema za povišenje pritiska

Nemojte opterećivati sisteme za povišenje pritiska vode

Projektovanje optimalnog sistema za povišenje pritiska vode

Izazov za Vas:

Da bi se obezbedio konstantan pritisak, visoke poslovne zgrade se suočavaju sa dva velika izazova. Prvo, pred-pritisak u vodovodnoj mreži je retko dovoljan za celu zgradu. Drugo, potražnja voda stalno se menja. Obično su instalirani rezervoari da bi se obezbedile stalne zalihe vode. Međutim, ovo potrebu za pumpama čini još izraženijom jer pritisak vode treba da bude povišen kako bi bila dostupna svim korisnicima. To znači da sistem za povišenje pritiska ne samo da mora biti pouzdan, nego i inteligentan da bi održavao pravi pritisak bez obzira na potrošnju. Standardni sistemi za povišenje pritiska, međutim, mogu dovesti do neprihvatljivo visokog pritiskom na nižim spratovima. Kada se to dogodi, sistem zahteva upotrebu skupih ventila za smanjenje pritiska koji troše energiju tokom tog procesa.

Naše rešenje:

Izbor pravog sistema za pritisak zavisi od visine zgrade i profila opterećenja. Ali u većini slučajeva zonski sistem za povišenje pritiska, gde svaki od bustera zadovoljava potrebe za pritiskom u svojoj zoni, nudi najefikasnije rešenje. Zonski sisitem za povišenje pritiska obezbeđuje da se sistem ne snadbeva pritiskom više nego što je potrebno. To znači da objekat ima jednak pritisak vode na svim spratovima bez gubljenja energije - čak i u uslovima promenljive potrošnje. Zonski sistem za povišenje pritiska takođe nudi pouzdanost više pumpi i obezbeđuje da sistem može da se prilagodi promeni potrošnje.

Preuzmite uputstvo

Postoji značajna razlika između najboljeg i najlošijeg projekta sistema za povišenje pritiska. Naš priručnik za inženjere objašnjava zašto.

Zašto izabrati inteligentno rešenje za povišenje pritiska?

Inteligentno rešenje: Zonski sistem za povišenje pritiska

Standardni sistem za povišenje pritiska

Standardni Sistem za povišenje pritiska

Najjednostavniji način da se postigne jednak pritisak voda iz česme na svim spratovima je proizvodnja povišenog pritiska - a onda njegovo ponovno smanjenje.

Postojanjem samo jednog seta sistema za povišenje pritiska da isporučuje vodu celoj zgradi dovodi do značajnih razlika pritiska u sistemu. Pumpna stanica za povišenje pritiska u podrumu ima snagu pumpe za prevazilaženje gubitaka u dizanju pritiska sistema koji dospeva sve do gornjih spratova. Ali, to takođe znači da pritisak vode u slavinama na nižim spratovima daleko prevazilazi prihvatljiv nivo. Ovo zahteva instalaciju ventila za otpuštanje pritiska radi otklanjanja prekomernog pritiska. Drugim rečima, ne samo da je potrebno ulagati u dodatne komponente, nego uklanjate pritisak za čiju je proizvodnju upravo potrošena određena količina energije.

Zonski sistem za povišenje pritiska

Zonski sistem za povišenje pritiska

Inteligentni način da se poveća pritisak vode je proizvodnja potrebnog pritiska na svakom spratu - ni više, ni manje.

Deljenjem visoke zgradu u zone, možete da definišete protok i pritisak potreban u svakoj zoni. Dimenzionisanje svakog zonskog sistema za povišenje pritiska da zadovolji tačne zahteve je u tom slučaju jednostavna kalkulacija upotrebom Grundfos Product Center. Sada kada svaki sistem za povišenje pritiska pumpa potrebnom brzinom, uticaj na potrošnju energije je jasan: nema više gubitka energije zbog potrebe za smanjenjem pritiska, a rad pumpi je usklađen profilu opterećenja svake zone. Naši sistemi za povišenje pritiska se inteligentno prilagođavaju potražnji, eliminišu potrebu za ventilima za otpuštanje pritiska - sve to dok obezbeđuju pouzdan i efikasan rad u svakom trenutku.

Multi E

Multi E

Prednosti

  • Visoka efikasnost sa MGE motorima
  • Idealno prilagođavanje zahtevima sa konstantnim pritiskom
  • Inteligentni režim kontrole - višestruka funkcionalnost
  • Jednostavno rukovanje preko panela pumpe ili pametnog telefona upotrebom Grundfos Go aplikacije
Pročitajte više o Hydro Multi-E
 

Kalkulacija upotrebom Grundfos Product Center